„Sfântul Parinte îsi exprima solidaritatea fata de toti cei loviti de aceasta tragedie, încurajând autoritatile civile si voluntarii sa continue eforturile de salvare. Pâna la 25 iulie, bilantul persoanelor decedate era de 74, dar se asteapta o crestere a numarului de victime. Devastatoarele incendii au provocat ranirea a peste 500 de persoane, în vreme ce mii de persoane au fost constrânse sa-si paraseasca locuintele.

"Papa Francisc este profund întristat de vestea privind recentele incendii din Grecia" – se spune în telegrama semnata de cardinalul secretar de Stat, Pietro Parolin, exprimându-si sincera solidaritate fata de toti cei loviti de aceasta tragedie. În mod deosebit, pontiful îi încredinteaza pe cei care si-au pierdut viata iubirii milostive a lui Dumnezeu atotputernicul, încurajând autoritatile civile si echipele de salvare sa continue eforturile în vederea salvarii persoanelor. Sfântul Parinte invoca asupra tuturor acelora îndurerati binecuvântarea Domnului, mângâiere si forta.

Potrivit estimarilor oficialilor locali si ale voluntarilor Crucii Rosii, este în crestere bilantul devastatoarelor incendii din Grecia, izbucnite în apropierea capitalei Atena. Ministrul grec de Interne, Panos Skourleti, a definit situatia o "tragedie nationala si un dezastru de proportii biblice, cu pierderi omenesti".

N. red. ercis: Stirea a fost publicata de Vatican News la 25 iulie 2018. Potrivit hotnews.ro, bilantul actualizat al incendiilor, joi, 26 iulie, ora 15.46, arata 85 de morti si 187 de raniti.

Preluare Vatican News
Sursa: http://www.ercis.ro