„A trecut la cele vesnice cardinalul Jean-Louis Pierre Tauran. Avea 75 de ani si era bolnav de mai mult timp. A fost presedintele Consiliului Pontifical pentru dialog interreligios si camerleng al Sfintei Romane Biserici. În 2013 a anuntat omenirii alegerea Papei Francisc.

Jean-Louis Tauran (n. 5 aprilie 1943,[1] Bordeaux, Republica Franceza – d. 5 iulie 2018, Hartford, SUA) a fost un cardinal francez, între 1990-2003 secretar pentru relatiile cu statele (ministru de externe) al Sfântului Scaun. Din 2007 a fost presedinte al Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios.

Creat cardinal de papa Ioan Paul al II-lea în consistoriul din 21 octombrie 2003, cu titlul de cardinal-diacon de Sant'Apollinare alle Terme Neroniane-Alessandrine, a fost numit cardinal arhivist si bibliotecar la Biblioteca Apostolica Vaticana.

La 1 februarie 2007 a devenit presedinte al Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios. La 21 februarie 2011, în cursul unui consistoriu, papa Benedict al XVI-lea a confirmat numirea lui Jean-Louis Tauran drept cardinal protodiacon înlocuindu-l pe cardinalul Agostino Cacciavillan[3]. În aceasta calitate, i-a revenit sarcina sa anunte numele noului papa desemnat de Conclavul din 2013. La 13 martie 2013, la iesirea din conclavul însarcinat sa-l aleaga pe succesorul papei demisionar Benedict al XVI-lea, Monseniorul Jean-Louis Tauran a pronuntat celebra formula latina Habemus papam, anuntând lumii alegerea cardinalului Jorge Mario Bergoglio sub numele de Francisc.