„În data de 7 Martie 2013, a avut loc o întâlnirea spiritual-formativa propusa de catre ,,Asociatia Fondacio-Crestini pentu lume” la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea. La acest eveniment de formare au participat numerosi studenti de la mai multe facultati din oras. Întâlnirea a avut ca tema Ce trebuie sa fac ca sa mostenesc viata vesnica? Pornind de la pasajul evanghelic de la Luca18,18-30. Moderatorul întâlnirii a fost Pr. Paul Popa, asistentul spiritual al asociatiei, iar tema a fost propusa de catre Pr. Coriolan C. Muresan, responsabil cu departamentul de adulti al Biroului pastoral eparhial pentru laici.
Seara a debutat cu un moment de rugaciune, dupa care Pr. Coriolan a facut o scurta analiza a textului biblic citat mai sus, enumerând cu ajutorul celor prezenti, valorile dupa care tânarul crestin trebuie sa îsi ghideze viata, dar si dificultatile pe care tinerii le întâmpina în ziua de azi datorita societatii profund secularizate în care traiesc.
A urmat un workshop în care tinerii au încercat sa raspunda la urmatoarele întrebari: Ce rol are Dumnezeu în viata mea? Sunt oare mai importante lucrurile materiale decât cele spirituale? Ce trebuie sa fac pentru a mosteni Împaratia lui Dumnezeu? întrebari pe care tinerii de azi ar trebui sa si le puna mai des pentru a gasi fericirea adevarata. La aceasta discutie, tinerii au fost foarte activi si dornici de a împartasi cu cei de lânga ei propria lor traire în Cristos.
Seara s-a încheiat cu o agapa frateasca, timp în care tinerii au concluzionat: ,,Dorim sa facem un salt de calitate, punându-l pe bunul Dumnezeu pe primul plan în viata noastra”.
S-a propus organizarea unor întâlniri care sa dezbata unele filme despre credinta precum si organizarea periodica a unor astfel de întâlniri formativ-spirituale.
Multumim Domnului pentru acest moment de comuniune!