„Paolo Ruffini îi urmeaza în functia de prefect monseniorului Dario Edoardo Viganò, care a condus ”Secretariatul pentru comunicare” pâna în 19 martie 2018, când si-a prezentat demisia. Din 24 iunie 2018 ”Secretariatul pentru comunicare” si-a schimbat denumirea în ”Departamentul de comunicare”,
Adrian Danca – Cetatea Vaticanului.
Joi, 5 iulie a.c., papa Francisc l-a numit prefect al Departamentului de comunicare pe dr. Paolo Ruffini, pâna acum directorul canalului TV2000, televiziunea Conferintei Episcopale Italiene.

Italian, nascut la Palermo în 4 octombrie 1956, este doctor în jurisprudenta la Universitatea La Sapienza din Roma. Casatorit în 1986, este jurnalist profesionist din 1979 si a primit diferite premii de profil. A lucrat în presa tiparita (ziarele Il Mattino si Il Messaggero), în domeniul radiofonic (RAI si radio InBlu), precum si în televiziune (RAI, La7 si TV 2000). Din parcursul sau profesional nu lipsesc numeroase participari la congrese, seminarii si simpozioane cu privire la rolul crestinilor în informare, etica comunicarii si noile media.

Paolo Ruffini îi urmeaza în functie mons. Dario Edoardo Viganò, care a condus ”Secretariatul pentru comunicare” pâna în 19 martie 2018, când si-a prezentat demisia. Din 24 iunie 2018 ”Secretariatul pentru comunicare” si-a schimbat denumirea în ”Departamentul de comunicare”, fara a-si schimba însa misiunea ce i-a fost încredintata de papa Francisc prin scrisoarea apostolica în forma de motu proprio ”L’attuale contesto comunicativo” (27 iunie 2015).

Sursa: https://www.vaticannews.va