„Comisia de evaluare a proiectului privind amplasarea statuii lui Iuliu Maniu în fata Catedralei Sf. Nicolae s-a întrunit luni pentru a analiza cele doua oferte depuse.
În cele din urma, a fost desemnata câstigatoare oferta unei firme din Arad, care a depus un proiect realizat de sculptorul Deak Arpad.
Doua oferte au fost depuse pentru realizarea statuii lui Iuliu Maniu care va fi amplasata în fata Catedralei Sf. Nicolae din Oradea, una venind din partea Uniunii Artistilor Plastici Oradea, iar alta din partea unei firme din Arad. Comisia de evaluare, din care fac parte Vioara Bara, Ramona Novicov, Doina Tatar, un reprezentant al Episcopiei Greco-Catolice si Ildiko Mitru a optat, în cele din urma, pentru firma din Arad.
„În ceea ce priveste statuia lui Iuliu Maniu care va fi amplasata în fata Catedralei Sf. Nicolae, ieri (n.r. – luni) s-a întrunit comisia de evaluare care a analizat cele doua proiecte depuse si a acceptat din punct de vedere tehnic proiectul depus de firma din Arad, realizat de sculptorul oradean Deak Arpad. Oferta Uniunii Artistilor Plastici a fost descalificata neîndeplinind conditiile tehnice”, a declarat, ieri, viceprimarul Florin Birta.

Sursa: https://www.crisana.ro