„Duminica, 03.06.2018, în Biserica „Sfintii Trei Ierarhi” din Beius, a avut loc Prima Împartasanie Solemna a copiilor.
Un grup de noua copii, opt din Parohia de Beius, unul din Parohia Prisaca au avut bucuria primirii solemne al lui Isus în sufletele si trupurile lor, sub chipul Sfintei Euharistii. Acestia au parcurs o perioada de pregatire catehetica sub îndrumarea profesoarei de religie, Zima Carmen, apoi sâmbata, ajunul Duminicii Tuturor Sfintilor, au fost spovediti pentru prima data.
Bucuria si emotiile au fost evidente pe fetele copiilor înca din dimineata zilei de duminica, când s-au adunat în oratoriul parohial pentru a porni în procesiune spre biserica, cu preotii concelebranti, parohul locului, parintele Zima Zorel, viceparohul parintele Slobodnic Iosif, parohul de Prisaca, parintele Erdeli Ioan si parohul de Ghenci parintele Lucian Cociorva. Copiii au ajuns cu pasi sfiosi în fata altarului pentru a se închina, apoi s-au asezat pentru a participa activ la Sfânta Liturghie: recitarea rugaciunilor si cântecelor. Momentul culminant l-a constituit primirea Preasfântului Trup si Sânge al lui Isus, a primei Împartasanii în mod solemn.
Alaturi de ei au fost, la fel de bucurosi, parintii si rudeniile lor, care i-au îmbratisat constant prin privirile mereu atente si calde. Prietenii de la oratoriul „Colt de Rai” au fost, de asemenea, alaturi de ei, la sfârsitul Sfintei Liturghii cântând împreuna: „Sunt copil, Isuse”.
În mod simbolic, prin baloane aurite, copiii si-au înaltat sufletele curate spre Isus, plini de recunostinta, bucurie si speranta. La sfârsit, ei au primit o carte de rugaciune („Lasati copiii sa vina la Mine” – dar de la Preasfintia Sa, episcop Virgil Bercea), un catehism („ABC – darul credintei”) si o diploma care sa le fie hrana sufletului si mintii spre o buna crestere în vârsta, întelepciune si har.