„Sâmbata, 9 Decembrie, 2017 a avut loc întâlnirea anuala a preotilor greco-catolici pentru comunitatile române, ucrainene si melchite din cadrul Ordinariatului catolic bizantin din Austria, cu Eminenta Sa, Dr. Christoph Cardinal Schönborn, episcopul acestui ordinariat.
În cadrul întâlnirii cu Eminenta Sa, au fost tratate mai multe teme de ordin spiritual si pastoral, fiecare preot prezent având posibilitatea sa-si prezinte comunitatea si proiectele legate de aceasta.
Un prilej de bucurie a întâlnirii, a fost obtinerea titlului de doctor in teologie de catre colegul nostru Alexandru Suciu, preotul comunitatii din Graz, care a fost felicitat de Eminenta Sa, si de catre noi colegii sai, pentru munca sa.
Întâlnirea a continuat în acelasi ton de bucurie, cu felicitarea colegului nostru Julian Hotico, preotul comunitatii din Viena-Neustadt si capelanul Misiunii din Viena-Penzing de catre Eminenta Sa si colegii prezenti, cu ocazia împlinirii a 10 ani de slujire preoteasca.
A urmat apoi numirea de catre Eminenta Sa a preotului Traian Tamas pentru credinciosii români greco-catolici din Dieceza de Sankt-Pölten, a preotului Sergiu Dejeu în calitate de capelan al comunitatii Viena-Kagran, al carei preot este parintele Ovidiu Pintea, si numirea preotului Gheorghita Dobrica pentru o perioada de 5 ani pentru comunitatea din Linz.
Punctul culminant al întâlnirii a fost concelebrarea Sfintei Liturghii de catre preotii comunitatilor etnice din cadrul ordinariatului în prezenta Eminentei Sale. Alaturi de preotii români, ucraineni, maghiari, germani si melchiti, a concelebrat si parintele diacon Felician Vladu din Viena Neustadt.
În încheiere a urmat o agapa, iar apoi mai multe prezentari de carte, printre care si cea a preotului Gheorghita Dobrica „Relatii interconfesionale la mijlocul secolului al XIX-lea în Arhidieceza de Alba Iulia-Fagaras între greco-catolici, romano-catolici si ortodocsi“.
Urmatoarea întâlnire cu Eminenta Sa, Dr. Christoph Cardinal Schönborn va fi pe data de 14 Decembrie 2017, la sedinta consiliului prezbiteral, în cadrul caruia comunitatile românesti sunt reprezentate de preotii Vasile Lutai si Gheorghita Dobrica.

Din Viena,

P. dr. Gheorghita Dobrica