„Ca în fiecare an, preotii ordinariatului greco-catolic din Austria s-au reunit la Viena. Întâlnirea marcheaza doua aspecte: comuniunea dintre preoti si ierarh si faptul ca Biserica Greco-Catolica din Austria este o prezenta activa, la ea acasa. Dupa-amiaza zilei de sâmbata, 9 decembrie, a debutat cu rugaciunea orei a VI-a. Dupa rugaciune, Cardinalul Schönborn, împreuna cu Vicarul general Yuriy Kolasa si cu preotii au discutat diferite aspecte legate de viata liturgica a comunitatilor greco-catolice.
Comunitatile românesti, în numar de sapte, au realizat o prezentare pe calculator, exemplificând munca depusa prin poze reprezentative. Cardinalul a oferit si decretele de numire preotilor români: pr. dr. Gigi Dobrica, la Linz, pe o perioada de cinci ani; pr. Razvan Sergiu Dejeu, vicar parohial la Viena, Kagran; pr. Traian Tamas, la Krems an der Donau si pentru toata Dieceza de St. Pölten. Cei care au aniversat jubileul au fost felicitati de Cardinal. Pr. Ioan Iulian Hotico a primit o diploma cu ocazia aniversarii a 10 ani de la hirotonire, iar pr. Alexandru Suciu a fost felicitat cu ocazia obtinerii titlului de doctor în Teologie.
La ora 18.00 a început Sfânta Liturghie, oficiata de Cardinalul Schönborn, alaturi de preoti si credinciosi. Anul acesta la altar au fost membrii consiliului preotesc, dintre preotii români fiind si pr. Dr. Gigi Dobrica, membru ales. Tenorii români Radu Boscu si Bogdan Gabriel Popescu au cântat pricesne si colinzi la momentul împartasaniei. Dupa Sfânta Liturghie, preotii si familiile lor au participat la receptia oferita de Cardinalul Schönborn. A fost si o lansare de carte, parintele doctor Gigi Dobrica vorbind despre lucrarea sa de doctorat care a fost editata si oferita cadou celor prezenti.
Ad maiorem Dei gloriam!

foto: © kathbild.at / Franz Josef Rupprecht