„PreaSfintia Sa Episcopul Virgil Bercea a savârsit astazi,3 decembrie 2017 Liturghia la Biserica Sf.Apostol Andrei din Carei alaturi de un sobor numeros de preoti si în prezenta a sute de credinciosi.
PS Episcopul Virgil a rostit un cuvânt de învatatura legat de evenimentele care au avut loc în ultima perioada de timp, îndemnând la întelepciune si reflectie asupra celor mai importante sentimente, neuitând sa pomeneasca despre anul Centenar al Marii Uniri în care tocmai am intrat.

…,,suntem generatia Centenarului Marii Uniri. Oare ne vom putea ridica la asteptarile înaintasilor nostri? Am venit mai des în ultima perioada la Carei, un oras multicultural unde traiesc laolalta români si maghiari si svabi…..important este sa gasim punti comune. Am asistat de curând la o lansare de carte la Oradea, cu titlul ,,Cum am devenit român,, autor fiind Székely Ervin. Acesta relateaza despre cum a descoperit în timp, dupa casatoria cu sotia sa Rodica care sunt lucrurile care duc la dezbinare si cine le promoveaza. Astazi,am venit la invitatia paritelui protopop vicar foraneu Radu Filip si pentru a sfinti un catarg pe care este arborat steagul românesc, catarg care se afla amplasat în curtea acestei biserici. …Va astept la Oradea, pe 6 decembrie, la catedrala Sf.Nicolae pentru a aniversa împreuna încheierea jubileului celor 225 de ani de la înfiintarea seminarul teologic din Oradea.,,
La finalul Liturghiei arhieresti au fost rostite rugaciuni pentru toti cei care au contribuit la realizarea Marii Uniri, pentru generatia Centenarului Marii Uniri si pentru binecuvântarea drapelului ce va flutura pe catargul din curtea bisericii.

Catargul a fost înaltat prin ajutorul neconditionat al col(r) Voicu Sichet, redactorul revistei Eroii Neamului ce apare trimestrial la Satu Mare.