„Ziua Mondiala a Tineretului este de departe întâlnirea cea mai numeroasa a unei familii: familia lui Dumnezeu. Oameni de pe întreg pamântul, reprezentati de tinerii din comunitatile lor, se aduna sa sarbatoreasca împreuna unul din cele mai frumoase daruri: comuniunea. În acest an, Domnul va aduna în luna iulie milioane de tineri în Polonia, la Cracovia. La o scara mai mica, evenimentul este deja în plina desfasurare, ca drum de pregatire pentru grandioasa întâlnire din vara.
Între aceste frumoase initiative care se desfasoara atât la nivel local cât si la nivel mondial se numara si o noua campanie intitulata „Rugaciune pentru Milostivire” (#PrayForMercy). Cracovia este tarâmul Divinei Milostiviri. În Anul Sfânt al Milostivirii, fiecare dintre noi este dator sa primeasca si sa împarta aceasta milostivire fara margini a lui Dumnezeu si celorlalti.
Începând cu luna februarie, tineri din întreaga lume sunt invitati sa se roage Rozariul Milostivirii Divinei cu intentii speciale în fiecare saptamâna. Astfel, campania de rugaciune se va desfasura dupa cum urmeaza:
Fiecare saptamâna din luna va primi o intentie speciala de rugaciune:
Prima saptamâna: intentiile Papei
A doua saptamâna: intentii pentru ZMT
Urmatoarele saptamâni: intentii universale.
Tot saptamânal, pe pagina Ziua Mondiala a Tineretului de pe Facebook (pagina oficiala a evenimentului în limba româna) vor fi publicate:
• în fiecare zi de luni – intentia saptamânii
• în fiecare zi de miercuri – referinte cu privire la intentia saptamânii
• în fiecare zi de vineri – citate din Sfintii Patroni ZMT (Sfântul Ioan Paul al II-lea si Sfânta Faustina) cu privire la intentia saptamânii.
De asemenea, comitetul ZMT de la Cracovia se va ruga în fiecare zi Rozariul Milostivirii Divinei. Doua decade din aceasta rugaciune se vor recita în alta limba în fiecare zi a saptamânii si vor putea fi urmarite prin Periscope, dupa cum urmeaza:
Luni: Poloneza @sdm_pl
Marti: Portugheza @jmj_pt
Miercuri: Engleza @wyd_en
Joi: Spaniola @jmj_es
Vineri: Italiana @gmg_it
Intentia pentru prima saptamâna de rugaciune este grija fata de Creatie.
Va invitam cu drag si pe voi, dragi tineri, sa luati parte la acest frumos lant de rugaciune mondiala în Anul Sfânt al Milostivirii! Va puteti ruga acasa, la scoala, la serviciu, împreuna cu prietenii vostri, cu familia, în comunitatea din care faceti parte. „Nimic nu ne face sa iubim un om mai mult decât o face rugaciunea” (William Law).
Fiti, asadar, ambasadori ai Milostivirii!

Raluca Cocut

***********************************************************************
Rozariul Milostivirii Divine se recita astfel:
– se formuleaza intentiile de rugaciune;
– se spune Tatal nostru…, Nascatoare de Dumnezeu…, Crezul…;
– pe boabele mari pentru Tatal nostru, înainte de fiecare decada a Rozariului se spune: „Vesnice Parinte, îti oferim Trupul si Sângele, sufletul si dumnezeirea Preaiubitului tau Fiu, Domnul nostru Isus Cristos, pentru ispasirea pacatelor noastre si ale lumii întregi!”;
– pe boabele mici pentru Nascatoare de Dumnezeu de la fiecare decada a Rozariului se spune: „Prin patimirea sa dureroasa, ai mila de noi si de întreaga lume!”;
– la final, se spune de trei ori: „Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, ai mila de noi si de întreaga lume!”;