„Dupa discursul prefectului Ioan Mihaiu, care a dat citire mesajului premierului Tudose, si dupa alocutiunea istoricului Ion Zainea, militarul Adrian Pal a cerut voie reprezentantului Guvernului în teritoriu sa îsi ceara iubita în casatorie.

"Domnule prefect, va rog sa permiteti sa iau cuvântul. Pe data de 25 octombrie 2012, am depus juramântul de credinta fata de tara, fata de România. Astazi, 1 decembrie 2017, în fata dumneavoastra si a tuturor celor prezenti, vreau sa depun juramântul iubirii", a spus el.

Prefectul a încuviintat, dupa care tânarul a îngenuncheat, iar fata a izbucnit în plâns. "Jur sa te iubesc cu toata inima, din tot sufletul si cu toata puterea mea. Asa sa-mi ajute Dumnezeu! Domnisoara Tarau Minodora Maria, vrei sa fii sotia mea?", a întrebat tânarul, primind un "Da!" hotarât din partea iubitei lui.

De altfel, inclusiv cei din public au fost miscati de gestul tânarului, care au aplaudat intens gestul sau, în vreme ce în boxe a început sa rasune piesa "Ti-am dat un inel", de la Holograf.

Adrian si Teodora au 24 de ani si sunt din Oradea. Ei au povestit reporterului BIHOREANULUI ca s-au cunoscut în liceu. Au fost colegi în clasa a noua, la Liceul Teoretic Lucian Blaga, dupa care nu s-au mai vazut vreme de 7 ani. "Acum suntem împreuna de 2 ani si 8 luni", a spus Adrian.

Adrian Pal este sublocotenent încadrat la Centrul Judetean Militar Bihor, iar Minodora Maria Tarau este psiholog. Acestia au mai spus ca înca nu au stabilit data nuntii.

Primul care i-a felicitat a fost chiar prefectul Ioan Mihaiu.

Festivitatile de Ziua Nationala au adunat vineri pe platoul Statuii Ostasului Român circa 2.000 de oradeni de toate vârstele. Printre oficialitatile prezente la eveniment s-au mai numarat presedintele Consiliului Judetean Pásztor Sándor, primarul Ilie Bolojan, episcopul ortodox si cel greco-catolic, Sofronie Drincec si Virgil Bercea, politicieni de toate culorile si alesi locali.

Manifestarile, care au mai cuprins un recital al corului "Traian Mosoiu" s-au încheiat cu defilarea detasamentului de onoare si o prezentare a tehnicii de lupta din dotarea unitatilor Garnizoanei Oradea.

Cea mai mare trecere în fata micutilor oradeni au avut-o armele din dotarea militarilor, autospecialele rosii ale pompierilor si masinile cu girofarul pornit ale politistilor. Mai ales când tinerii pasageri identificau cum sa dea drumul si la sirena…

Sursa: http://www.ebihoreanul.ro