„Vineri, 10 noiembrie 2017, copii din Beius au participat la „Carnavalul Toamnei”.
Evenimentul a fost organizat de Asociatia „Ave Miriam” în parteneriat cu Protopopiatul Greco-Catolic Beius si Parohia „Sfintii Trei Ierarhi” Beius Oratoriul „Colt de Rai” al parohiei. Editia a III-a a avut ca tema: „Toate catre Tine asteapta ca sa le dai lor hrana la buna vreme. Dându-le Tu lor, vor aduna, deschizând Tu mâna Ta, toate se vor umple de bunatati” (Ps 103, v 28-29).
Copiii au fost asteptati de Carmen Zima, coordonatoarea activitatilor din oratoriu, într-un decor simbolic al abundentei toamnei si a providentei divine: un colt autentic cu iz de tara cu paie, tulei si stiulete, ludaie faine bune de vatra, struguri, mere si gutâi, lipsea doar mosu cu al lui baba. Într-un spirit ecumenic, copii de diverse confesiuni, au rostit, alaturi de parintele Zorel Zima, Psalmul 103, imn constient, de recunostinta si de lauda, închinat celui care da si reînnoieste încontinuu viata, în creaturile sale.
Dupa aceasta atingere pura a mâinilor divine întinse catre ei, aceste suflete pure de copii au fost invitate a-si prezenta costumatiile. O lume de personaje admirate si de pure nazuinte s-au tesut în vestmintele lor: pisicute, catelusi, clovni, trandafiri si zâne mândre, îngerasi ocrotitori si „micul print” din file de poveste…, ba, chiar si un ursulet cu coada lunga, înca nepacalit de vulpe, probabil cumatra vazând micul politist, nu s-a încumetat a-i da târcoale.
Dupa vesele si abile probe coordonate de tinere animatoare, în urma unei profunde deliberari, juriul a pronuntat verdictul: toti primesc o diploma de participare si mici atentii, caci toti sunt puri, frumosi si originali.
Cu gând de multumire pentru toate roadele materiale si spirituale, cu bucuria izvorâta din noi clipe de petrecere în buna prietenie, copiii s-au întors la casele lor, iar Domnul îi petrecea cu inima si ochii în continuare.