Întâlnirea nationala a operatorilor din mass-media catolice

Ajunsa la cea de a XI-a editie, Întâlnirea Nationala a Operatorilor din Mass-media Catolice (INOMC) din acest an a fost dedicata reflectiei asupra „Retelelor de socializare – O provocare pentru comunicarea Bisericii Catolice”. INOMC 2011 s-a desfasurat în perioada 9-12 mai la Manastirea calugarilor carmelitani desculti de la Ciofliceni (Snagov), sub egida Comisiei Media a Conferintei Episcopilor Catolici din România. La Întâlnire au participat 24 de persoane implicate în mass-media catolice din România, din diferite dieceze, eparhii si ordine religioase. La lucrarile INOMC a fost prezent si Înalt Preasfintitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, responsabil pentru mass-media în Conferinta Episcopala Româna.
La reflectia asupra temei întâlnirii si-au adus o contributie importanta conferentiarii: Cristian Manafu (www.manafu.ro) – Social Media în România; Pr. Antonio Spadaro S.I. (www.cyberteologia.it) – Cum schimba internetul (web 2.0) modul de a gândi si de a trai credinta; Juan Narbona (web editor, www.opusdei.org) – Social Media Strategy: O propunere pentru Biserica; Leo Spadaro (consultant, Serviciul Internet al Conferintei Episcopilor Catolici din Italia) – Web 2.0.: O oportunitate pentru comunitatile crestine; Pr. Paolo Padrini (www.ibreviary.com) – O marturie tehnologica (via Skype); Christian Scholtes (consultant, Hermes Advisors) – Ipostaze si „apostaze” în spatiul virtual; Maria Garcia si German Bustamante (School of Journalism, University of Missouri) – Comunicarea prin Social Media (via Skype).
„La nivel mondial România ocupa locul al patrulea în ce priveste viteza de navigare pe internet si sunt peste trei milioane de români care au un profil pe Facebook. Lumea digitala, asa cum a afirmat si Papa Benedict al XVI-lea, este un nou continent, un nou spatiu al misiunii de evanghelizare. Si daca pâna acum prezenta Bisericii pe internet era considerata un optional, acum e un lucru absolut necesar”, a declarat Pr. Francisc Dobos, secretar al Comisiei media din cadrul Conferintei Episcopilor Catolici din România.