„Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, aflat în aceste zile la Roma, a oficiat astazi în Cimintirul Campo Verano, Slujba Parastasului pentru parintele Vasile Cesereanu si Monseniorul Aloisie Tautu care îsi dorm somnul de veci în acest cimitir.

Monseniorul Aloisie Tautu (1895-1981), canonic, istoric, participant la Mare Adunare Nationala din 1 decembrie 1918, autor a numeroase lucrari teologice si istorice s-a nascut în 1895 la Terebesti, si-a petrecut copilaria la Valea Vinului. A urmat facultatea de teologie la Viena, fiind hirotonit ca preot la 1921. În anul 1928 a fost numit de catre episcopul greco-catolic, Valeriu Traian Ferentiu, ca cercetator la Arhiva Vaticanului, unde si-a petrecut toata viata, publicând numeroase volume, din documentele gasite acolo.

Parintele Vasile Cesereanu a fost sfintit preot de ÎPS. Iuliu Hossu în anul 1926, Preasfintia Sa, viitorul Cardinal ,,in pectore”, îi va fi modelul de preot si modelul uman. S-a casatorit cu Veturia Muresan si au avut doi copii. A fost preot greco-catolic în comuna Copru din dieceza de Cluj-Gherla, dar, la pensionare, în 1947, s-a mutat în comuna Budesti, judetul Bistrita-Nasaud, unde, din 1948 a continuat apostolatul în clandestinitate; dupa moartea sotiei, a intrat în Ordinul Bazilitan.