„Vineri, 19 mai 2017, Papa Francisc a facut o vizita în spiritul Anului Milostivirii într-un cartier sarac de la periferia Romei, binecuvântând case particulare, asa cum fac preotii parohi în perioada pascala. Potrivit unui comunicat al Vaticanului din 19 mai, Pontiful a dorit sa continue vizitele din „Vinerea milostivirii” pe care le-a facut în timpul Jubileului Milostivirii, care sunt semne „inspirate de faptele de milostivire trupeasca si sufleteasca”. „Ca un semn de apropiere fata de familiile care traiesc la periferiile Romei, a decis sa binecuvânteze casele lor una câte una, asa cum face pastorul în fiecare an în timpul perioadei pascale”, se spune în comunicat.

Înainte cu doua zile, pr. Plinio Poncina, pastorul de la Stella Maris, una dintre cele sase parohii din Ostia, afisase anunturi în afara cladirilor de apartamente notificând familiile ca va trece pentru a face binecuvântarea anuala de Paste. Durând doar câteva minute, binecuvântarea consta de obicei în trecerea preotului prin casa stropind cu apa sfintita fiecare încapere, conducând familia în recitarea unei rugaciuni si apoi înmânând o imagine religioasa cu o rugaciune, înainte de a merge la urmatorul apartament.

A fost asadar „o mare surpriza astazi când, la sunetul soneriei, în locul parohului, locatarii l-au vazut pe Papa Francisc”. Potrivit comunicatului, Sfântul Parinte „cu mare simplitate” s-a întâlnit cu familiile si a binecuvântat peste 10 apartamente din complexul din Piata Francesco Conteduca, lasând în fiecare dintre ele în dar câte un rozariu. Papa Francisc a glumit la un moment dat cerând scuze familiilor pentru deranj, dar asigurându-le ca a respectat timpul de liniste al odihnei de dupa-amiaza, care era afisat la intrarea în complex.

Aflata la aproximativ 30 km sud-vest de centrul Romei, Ostia are o populatie de aproximativ 100.000 de persoane, în care se gaseste „o comunitate vie de credinciosi” care traiesc si împartasesc dificultatile unei vieti traite la periferii. Vizita Papei Francisc în Ostia marcheaza a doua vizita din Vinerea milostivirii pe care a facut-o de la încheierea Jubileului Milostivirii, în noiembrie 2016. În luna martie a vizitat Centrul Regional St. Alessio-Margherita di Savoia pentru nevazatori, din Roma, aratând ca faptele de milostivire nu sunt doar pentru ocazii speciale sau ani speciali. Vizitele sale lunare au început în ianuarie 2016 la o casa pentru batrâni, bolnavi si persoane aflate în stare vegetativa. Alte vizite au vizat dependenti de droguri în recuperare, refugiati, copii, femei eliberate din sclavia traficului de persoane, bebelusi, bolnavi în stadiul terminal.
Sursa:http://www.catholica.ro