„Semnalam aparitia volumului „Cardinalul Alexandru Todea în dosarele securitatii – Note informative” scrisa de domnul dr. Sergiu Soica.
Volumul a aparut la Editura „Mega” din Cluj-Napoca si are 816 pagini. Cartea cuprinde dosarul Cardinalului Alexandru Todea din arhiva CNSAS, mai precis notele informative furnizate de catre informatorii Securitatii. Documentele, din acest volum, puse cap la cap în ordine cronologica, ne dezvaluie nuantele istoriei Bisericii Române din catacombe si lumineaza ungherele mai putin cunoscute, dar care au fost locuite si „traite”. În spatele acestora se afla multa suferinta si teroare, dar dezvaluie tot atât de multa credinta si speranta în Dumnezeu, adeverind ca doar taria spirituala biruie asupra raului lumii acestea.
Aceasta lucrare este de o deosebita importanta pentru istoria Bisericii noastre, o contributie însemnata la edificarea unei imagini cât mai clare si cuprinzatoare despre istoria recenta. Cunoasterea adevarului, cu luminile si umbrele evenimentelor omenesti, elibereaza si conduce spre Adevar! Acest Adevar, pe care îl gasim numai la Dumnezeu, conduce întreaga istorie spre plinirea ei, iar noi, oamenii, suntem datori a-L sluji. († Virgil Bercea).