„Aflat la Oradea pentru întâlnirea Uniunii Mondiale a profesorilor catolici, desfasurata la Seminarul Teologic din Oradea în perioada 10-12 noiembrie 2017, PS Vincent Dollmann, episcop auxiliar de Strasbourg, Franta, a celebrat Vecernia de sâmbata seara, 11 noiembrie, alaturi de seminaristii oradeni, în Capela Seminarului „Sfintii Trei Ierarhi” din Oradea.
Excelenta Sa, PS Dollmann, este asistentul eclezial al Uniunii Mondiale a profesorilor catolici, asociatie ce reuneste profesori catolici de pe diferitele continente ale pamântului. Între anii 2009 – 2012 a lucrat la Roma în cadrul Congregatiei pentru Educatia Catolica, dupa care s-a întors la Strasbourg pentru a fi episcop auxiliar si în acelasi timp rector al Seminarului din Strasbourg.
La slujba Vecerniei, Preasfintia Sa a participat cu bucurie si admiratie fata de cântul bizantin si de celebrarile orientale. La finalul slujbei a adresat câteva cuvinte încurajatoare seminaristilor si formatorilor, asigurându-i de apreciere si de comuniunea în rugaciune. În acelasi timp, în calitate de rector, i-a invitat pe seminaristi „sa aiba curaj si sa fie fideli” pe drumul pe care se afla.
La Slujba Vecerniei au participat si membrii Consiliului Uniunii Mondiale a profesorilor catolici – profesori proveniti din Belgia, Italia, Islanda, Filipine, care s-au aratat foarte încântati de spiritualitatea orientala. De altfel, toti au participat si a doua zi, Duminica, 12 noiembrie, la Sfânta Liturghie Arhiereasca din Catedrala Sf. Nicolae, unde a avut loc hirotonirea parintelui Mirel Demian.
Preasfintitul Virgil Bercea a oferit Excelentei Sale Vincent Dollmann Diploma Omagiala Sfintii Vasile, Grigore si Ioan, precum si Medalia Jubiliara si Crucea Pectorala Jubiliara, însemne ale Jubileului aniversar al celor 225 de ani de la fondarea seminarului nostru.