Pe parcursul perioadei de post, tinerii din Eparhia de Oradea au adresat tuturor invitaţia de a se ruga împreună Calea Crucii, în fiecare zi de miercuri seara, rugăciunea ajungând în casele tuturor participanţilor prin intermediul platformei Zoom.
Astfel, prin rotaţie, copiii şi tinerii din parohiile, grupurile și asociațiile protopopiatelor de Oradea au animat rugăciunea Calea Crucii, rugându-se în comuniune cu toţi cei care au dorit să li se alăture. Rugăciunea, atât de iubită de credincioşii catolici, aminteşte de patimile și moartea care vor duce la învierea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Cristos.
Iniţiativa aparţine Biroului Pastoral, iar Comisia de Tineret a contribuit, adresând această chemare la rugăciune pentru cât mai mulţi participanţi din Eparhia de Oradea, astfel încât să meargă cu toţii pe dumul Crucii cu Isus.
În săptămâna de dinaintea Duminicii Floriilor, a fost rândul Protopopiatelor de Marghita şi de Ier să fie gazde ale rugăciunii. Gazdele din cele două protopopiate şi-au arătat disponibilitatea, s-au împlicat din tot sufletul şi au recitat rugăciunile ori meditaţiile aferente staţiunilor rugăciunii, cântând cu multă dăruire cântecele specifice rugăciunii. Ramona Dragoş a fost moderatorul întâlnirii.
Participanții s-au rugat împreună pentru pacea în lume, pentru poporul ucrainean, greu încercat în acestă perioadă, dar și pentru familii, pentru prieteni şi pentru Biserică.
I-au susţinut şi i-au îndrumat cu toată căldura pe tinerii protagonişti responsabilii cu pastoraţia Pr. Vlad Voicu, Andrei Erdodi, Alin Papiţ şi Timoş Bogdanel, Părinţii Adrian Cioară și Pogar Silvestru, Părintele protopop Antoniu Chifor. Ne bucurăm, dragi tineri, pentru implicarea voastră, pentru timpul pe care-l oferiţi Bunului Dumnezeu, care cu siguranţă vă însoţeşte la orice pas.
Vă mulţumim tuturor! Mulțumim Comisiei de Tineret pentru strădanie!
Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a oferit acest timp de har şi de binecuvântată comuniune şi aşteptăm cu toţii, cu mare speranţă şi bucurie, mesajul pe care-l vom primi în sufletele noastre de la Isus Cel Înviat.

Laura Ologu

Biroul Pastoral