„În perioada 5-10 aprilie 2017, noi, fratii de la Institutul Franciscan am sustinut la manastirea carmelitana de la Luncani exercitiile spirituale anuale. Au participat 38 de frati studenti împreuna cu echipa formativa si parintele spiritual, îndrumati fiind de parintele relator Mihai Vatamanelu, frate paroh din conventul nostru din Oradea.

Tema exercitiilor a fost aceea de a-l lasa pe Isus sa ne vorbeasca, având ca sprijin câteva capitole din evanghelia dupa Matei. Accentul s-a pus pe atentia fata de prezent, actualitatea Cuvântului si constientizarea rolului important pe care îl are Duhul Sfânt în viata noastra. Programul acestor zile a cuprins câte doua meditatii zilnice, oficiul divin si Sfânta Liturghie, precum si Adoratia Euharistica, Rozariul si Calea Sfintei Cruci, dupa posibilitatea vremii, în natura. În Duminica Floriilor am celebrat împreuna cu comunitatea carmelitana si un mare numar de credinciosi, animând cu solemnitate Sfânta liturghie.

În final, îi multumim Domnului pentru soaptele cu care ne-a învaluit în aceste zile de pace si har, si astfel, am dobândit o mai buna pregatire pentru sarbatoarea Sfintelor Pasti, precum si un discernamânt mai profund pentru fratii care vor reînnoi profesiunea religioasa si cei care se pregatesc sa profeseze voturile pe viata.
Sursa: http://ofmconv.ro