„La Catedrala Greco-Catolica „Sfântul Nicolae” din Oradea a avut loc în aceasta dupa masa un moment de rugaciune ai membrilor Reuniunii Mariane cu ocazia comemorarii aparitiilor Sfintei Fecioare de la Lourdes.

Dupa Sfântul Rozar, Preasfintia Sa Virgil Bercea, i-a uns cu untdelemn binecuvântat pe toti cei prezenti, oferindu-le si binecuvântarea arhiereasca.
A urmat mai apoi Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie savârsita de catre parintele Traian Dobrata, preotul spiritual al Reuniunii Marine.

„Marie Imaculata, Fecioara de la Lourdes, Mama Neprihanita, aleasa din eternitate spre a fi mama Cuvântului Divin, nepatata de pacatul originar, îngenunchem în fata Ta asemenea Bernadetei la Lourdes si ne rugam Tie cu încredere de copil, ca în timp ce contemplam aparitia Ta glorioasa la Lourdes, sa asculti cu îndurare rugaciunea noastra, si sa ne asiguri de bunavointa Ta fata de cerere pe care ti-o îndreptam în aceasta rugaciune.
Stea stralucitoare de puritate, Marie Imaculata, Fecioara de la Lourdes, glorioasa în credinta, triumfatoare în încoronarea Ta, arata-ne îndurarea Maicii lui Dumnezeu, Fecioara Marie, Regina si Mama, fii ajutorul, speranta, puterea si mângâierea noastra. Amin
Sfânta Fecioara de la Lourdes, roaga-te pentru noi!”