„Germania este în doliu dupa atentatul comis luni seara, la Berlin, într-un târg de Craciun, în urma caruia 12 persoane si-au pierdut viata, iar alte 48 au fost ranite.
Dupa aflarea vestii despre teribilul act terorist, papa Francisc si-a exprimat profunda întristare. În telegrama trimisa arhiepiscopului de Berlin, mons. Heiner Koch, semnata de secretarul de Stat, cardinalul Pietro Parolin, pontiful si-a exprimat participarea la doliul trait de rudele victimelor si sentimentele de compasiune, asigurând de apropierea sa sufleteasca în acest moment de durere.
Sfântul Parinte îi încredinteaza pe raposati – în rugaciune – milostivirii divine, implorând vindecarea persoanelor ranite. Totodata, pontiful le multumeste echipelor de salvare si de securitate pentru eforturile lor active. Papa Francisc se alatura tuturor persoanelor de bunavointa care se implica activ astfel încât nebunia criminala a terorismului sa nu mai gaseasca spatiu în lumea noastra, implorând de la Dumnezeu, Tatal milostiv, consolare, protectie si mângâietoare binecuvântare.

Sursa: http://ro.radiovaticana.va