„În perioada 20-21 aprilie a.c. au avut loc la Tasnad Reculegerile Spirituale pentru tinerii din protopopiatele de Carei, Tasnad si Supur organizate cu sprijinul Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici Oradea. Tema acestor zile de har a fost: “Sa mergem cu bucurie pe drumul credintei”, motto-ul fiind:” Vorbeste, Doamne, caci servul tau asculta” (1Sam 3,9). Meditatiile au fost propuse de Pr. Coriolan C. Muresan, responsabilul Departamentului adulti al Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici Oradea iar animatorii au fost coordonati de Raul Stancea, voluntar permanent al Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici Oradea si Cristi Bokor de la grupul Allegria din Oradea.
Grupurile de tineri din protopopiate au fost însotite de Pr. Aurel Hendea Protopop de Tasnad, de Pr. Vasile Goje de la Ardud, de Pr. Razvan Remes de la Craidorolt si de Pr. Florin Holhos de la Sauca.
Programul a debutat sâmbata, 20 aprilie cu un moment de rugaciune în biserica parohiala din Tasnad, dupa care au fost jocuri de cunoastere cu ajutorul unor imagini reprezentative pentru fiecare tânar în parte.
Prima meditatie a avut ca si tema “Domnul ne cheama, viata se schimba” si s-a bazat pe textul biblic de la 1Sam 16 si pe cel din Evanghelia de la Luca, cap. 1, întrebarile principale fiind: 1) Are Dumnezeu un plan pentru noi? 2) Cum acceptam planul lui Dumnezeu în viata noastra? Au urmat grupuri de discutii moderate de animatorii Biroului Pastoral si de cei din cele trei protopopiate. Programul a continuat cu jocuri recreative, seara încheindu-se cu Calea Crucii animata de tineri.
Duminica, 21 aprilie, ziua a debutat cu meditatia „Daca Domnul e cu noi de cine ne e teama?” aazata pe 1Sam. 17-18, Mt. 4, si Io. 15. Întrebarile acestei meditatii au fost: 1) Este Dumnezeu pe primul loc în viata noastra? 2) Ce rol au lucrurile materiale în viata noastra? 3) Cum luptam zilnic cu pacatul? 4) Cum dam marturie despre credinta noastra? A urmat Sfânta Liturghie cu meditatia concluziva: „Domnul e prietenul nostru, de ce nu spunem asta tuturor?”, dupa care tinerii au reflectat la meditatiile zilei în grupuri de discutii. La plenara ce a urmat fiecare grup a prezentat concluziile si raspunsurile la întrebarile meditatiilor, dupa care fiecare tânar a definit experienta Reculegerilor printr-un singur cuvânt si a spus tot printr-un cuvânt ce ar dori sa schimbe acum în viata proprie.
La final tinerii prezenti au avut si activitati recreative la strandul din Tasnad.

Voluntar BPEL Oradea,