Sfântul Parinte Papa Francisc a transmis prin Cardinalul Secretar de Stat, Pietro Parolin, o telegrama de condoleante Arhiepiscopului de Malines, Bruxelles imediat dupa aflarea vestii atentatelor produse azi dimineata, în care condamna aceasta „violenta oarba” si invoca de la Dumnezeu darul pacii.
„Aflând vestile despre atentatele produse în Bruxelles, care au afectat multe persoane, Sfântul Parinte Papa Francisc încredinteaza milostivirii lui Dumnezeu persoanele care si-au pierdut viata si se uneste în rugaciune cu persoanele apropiate ale acestora.
Sfântul Parinte îsi exprima profunda solidaritate cu cei raniti, cu familiile lor precum si cu cei care lucreaza pentru salvarea victimelor, cerând de la Domnul sa le daruiasca liniste si consolare în aceasta încercare.
Sfântul Parinte condamna din nou aceasta violenta oarba care provoaca o suferinta atât de mare si implora de la Dumnezeu darul pacii, invocând asupra familiilor încercate si asupra poporului belgian binecuvântari divine”.

Cardinalul Marx, Presedintele COMECE, Comisiei Episcopilor din Comunitatea Europeana a transmis un comunicat dupa tragicele atentate:

„Sunt profund întristat si socat de atentatele care au avut loc la aeroportul international din Bruxelles si la metroul din Bruxelles. Gândurile si sentimentele mele în aceste ore întunecate sunt alaturi de mortii, de ranitii si de familiile lor. În aceasta Saptamâna Sfânta ne rugam în mod cu totul special pentru victimele violentei si a familiilor acestora.

Aceste evenimente ma afecteaza si în mod personal, fiind prezent cu regularitate la Bruxelles, datorita angajamentelor mele europene. În aceasta situatie dificila, sunt unit în gând cu colaboratorii mei de la secretariatul COMECE, care are sediul la Bruxelles ”.

Comunitatile catolice, evreiesti si ortodoxe au reactionat imediat dupa aceste atentate, exprimându-si solidaritatea cu victimele atacurilor din Bruxelles. Preotii capelani de la aeroport vor fi în serviciul tuturor, oferind sprijinul spiritual necesar celor care au nevoie.
Reprezentantii Comunitatii Evreilor din Belgia sunt socati de amploarea atacurilor teroriste „condamnând aceste acte oarbe ale barbariei”.
Si Mitropolitul Athenagora al Bisericii Ortodoxe din Belgia, si-a exprimat tristetea si compasiune pentru victimele acestor „acte barbare” comise în Bruxelles.