„Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a hirotonit în cadrul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii savârsite la Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfintii Trei Ierarhi: Vasile, Grigore si Ioan” trei diaconi.

Dupa momentul consacrarii Sfintelor Daruri, cei chemati la treapta hirotonirii diaconale au fost prezentati Preasfintiei Sale de catre parintele Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic si parintele Cristian Sabau, urmând înconjurarea de trei ori a Mesei Sfântului Altar, invocându-se apoi peste dânsii harul Sfântului Spirit prin rugaciunea: „Dumnezeiescul har, cela ce totdeauna pe cele neputincioase le vindeca si pe cele cu lipsa le împlineste, rânduieste pe cucernicul ipodiacon (N), în diacon. Sa ne rugam dar pentru dânsul ca sa vina peste el harul întru tot Sfântului Spirit”, urmate de celelalte rugaciuni si învesmântarea noilor diaconi.
Cei trei noi parinti diaconi sunt: Gabriel Beita, Gheorghe Marius Coman si Paul Vasile Cernucan.
Parintele diacon Gabriel Beita s-a nascut la 27 februarie 1976, absolvent al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Oradea, este casatori si are cinci copii. Parintele Paul Vasile Cernucan este nascut la 04 aprilie 1988, la Zalau, apartine de Parohia Greco-Catolica Olosig din Oradea, absolvent al promotiei 2007-2011 nivelul Licenta si al promotiei 2011-2013 la nivelul Master, este casatorit. Parintele diacon Gheorghe Marius Coman, este originar din Sighetu Marmatiei. Este nascut la 7 martie 1973. A absolvit Institutul Teologic Greco-Catolic „Ioan Rusu” din Baia Mare, obtinând si masterul în Teologie si Spiritualitate. Gheorghe Marius Coman este casatorit si are doi copii, locuind în prezent în Imola, Italia, unde va si activa ca diacon.

La Sfânta Liturghie au participat familiile noilor parinti diaconi precum si seminaristii.