Încredere, devotament, bucurie, iubire, răbdare, continuitate, sunt doar câteva dintre atributele care definesc evenimentul organizat, de această dată în mediul online, de școala noastră, vineri, 18 decembrie 2020, de la ora 19.

Ceea ce comunitatea școlii noastre cunoaște sub numele de Bursele Italia înseamnă o colaborare care a început în 2008 și s-a desfășurat an de an de atunci.

Proiectul Bursele Italia reprezintă un ajutor financiar sau recunoașterea unor merite deosebite ale liceenilor noștri, acordat în numele unor persoane dragi, de către familiile lor, o dată pe an, în valoare de 300 euro pentru un elev. Două asociații din Italia Progeto Arcobaleno din Florența și Familie e Solidarieta din Brescia, cu sprijinul Asociației Charitatis Sfântul Nicolae prin părintele Gavril Buboi și școala noastră au acordat și anul acesta,  24 de burse elevilor noștri de liceu.

Azi, la distanță de 13 ani, ne-am întâlnit online, însă revederea a fost cu atât mai emoționantă și mai plină de bucurie.

Cuvintele pline de căldură, ale doamnei director Antonia Nica, au reamintit acest mod minunat de a păstra vie memoria celor dragi, dăruind fără a aștepta ceva în schimb. Aceasta este o lecție de viață pentru noi toți, cu atât mai mult, pentru tinerii cărora aceste daruri se adresează!

Au vorbit apoi Preasfințitul Virgil, cel care este întotdeauna alături de noi și reprezentanții celor două asociații italiene, ale căror cuvinte au fost traduse pentru elevi, profesori și părinți.

Diriginții claselor au prezentat, în parte, fiecare elev bursier și bursa care se acordă, surpriza întâlnirii fiind cuvintele de mulțumire ale liceenilor noștri, adresate binefăcătorilor lor, în limba italiană.

Pregătirea materialelor și suportul tehnic, au fost organizate excelent, datorită unei echipe eficiente de cadre didactice.

Întâlnirea s-a încheiat cu zâmbete, îmbrățișări virtuale, urări de sănătate și Sărbători frumoase, urări pe care le reluăm și transmitem către dumneavoastră!

Sărbători binecuvântate tuturor!

 

Prof. Mihaela Olău,

Consilier educativ.