„În perioada 20-24 iulie 2016, Episcopia Greco-Catolica de Oradea organizeaza un schimb de experienta cu Diecezele de Matera, Acerenza, Melfi, Tricarico si Potenza (Italia), ca o pregatire pentru Întâlnirea Mondiala a Tinerilor din 24-31 iulie, care va avea loc la Cracovia, în Polonia.

La acest eveniment participa 120 de tineri italieni si 70 de tineri oradeni, la schimbul de experienta participând si doi episcopi, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul gazda si Excelenta Sa Gianfranco Todisco, episcop de Melfi.

Cu ocazia acestui eveniment, participantii la schimbul de experienta au vizitat azi, 22 iulie 2016, Primaria Oradea, unde au fost primiti de catre viceprimarul Florin Birta. În discursul sau, viceprimarul le-a prezentat municipiul Oradea, a aratat ca municipiul este un oras multicultural si multiconfesional în care toti cetatenii traiesc în buna întelegere, iar Oradea este un oras în continua transformare, fiind printre primele orase din România care acceseaza cu mult succes fonduri europene. Ca exemplu, viceprimarul a mentionat Piata Unirii, dealul Ciuperca, locatii care de asemenea vor fi vizitate de catre tinerii din Italia.

"În numele administratiei locale va doresc sedere placuta în Oradea, va multumesc ca ati ales sa vizitati orasul nostru, iar Episcopiei Greco-catolice si Presfintiei Sale Virgil Bercea îi multumesc pentru sprijinul acordat si pentru colaborarea eficienta pe care o avem", a spus viceprimarul Birta.

La rândul sau, episcopul Bercea a prezentat pe scurt istoria orasului Oradea si a subliniat importanta relatiei dintre tinerii din Oradea si cei din Italia.

Tinerii participanti la schimbul de experienta vor vizita în aceste zile obiectivele turistice din Oradea: Cetatea, dealul Ciuperca, Baile Felix si 1 Mai, Basilica Romano-Catolica, pietonalul, iar vineri, 22 iulie, de la ora 20, vor asista la un spectacol cu tematica crestina în Piata Unirii, al carui invitat special va fi Randi.

Tot vineri seara, pe scena vor urca Carla Marin, Alexandru Cristea, Ansamblul Folcloric Lioara, Claudia Gui, Andrada Abrudan, Davide Gruosso si Ovidiu Lazar.

Sursa: http://www.oradea.ro