„Sfântul Parinte Papa Francisc a acordat în data de 12 februarie 2016, titlul de „Capelan al Sanctitatii Sale” Parintelui Ioan Alexandru Pop, al Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolica de Oradea.
Titlul de „Capelan al Sanctitatii Sale” este un titlu onorific acordat preotilor care lucreaza în Curia Romana, prin decretul Sfântului Parinte Papa Francisc din anul 2013.
Parintele Alexandru Ioan Pop s-a nascut la 20 ianuarie 1978, la Zalau, dupa studiile teologice la Oradea a fost hirotonit preot la 15 august 2002, a lucrat ca preot în Parohia „Sfânta Familie” din Zalau, apoi si-a continuat studiile la Institutul „Marcianum” din Venetia. Parintele Alexandru a fost numit de catre Preafericitul Cardinal Lucian Muresan, responsabilul national pentru românii greco-catolici din Italia. Din anul 2009 lucreaza la Consiliul Pontifical pentru Texte Legislative din Vatican.
Prin numirea de „Capelan al Sanctitatii Sale”, Parintele Alexandru Ioan Pop are titlul de Monsenior. Dorim Parintelui alese haruri în misiunea încredintata.