„Biroul Pastoral al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco Catolica, de Oradea organizeaza înscrierile pentru cea de-a XXXI-a Întâlnire Mondiala a tinerilor care va avea loc anul acesta la Cracovia, în perioada 25-31 iulie 2016.
Tema acestei Întâlniri Mondiale a Tineretului este: „Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui” (Matei 5,7).

Întâlnirea de la Cracovia se va desfasura dupa urmatorul program:
Deschiderea oficiala va avea loc în dupa-amiaza zilei de marti, 26 iulie 2016, cu Liturghia de deschidere, care va fi prezidata de Eminenta Sa Cardinalul Stanislaw Dziwisz, Arhiepiscopul de Cracovia.
În zilele de 27, 28 si 29 vor avea loc catehezele sustinute de episcopii din întreaga lume, în diverse limbi si biserici. În timpul celor trei zile o atentie deosebita va fi îndreptata spre sacramentul reconcilierii, tinerii având astfel ocazia sa experimenteze milostivirea lui Dumnezeu. Serile zilelor de 27, 28, 29 iulie vor fi dedicate activitatilor din cadrul Festivalului Tinerilor care se va desfasura în diferite puncte din Cracovia. Sfântul Parinte Papa Francisc va fi întâmpinat joi, 28 iulie 2016, de catre tinerii din lumea întreaga, iar vineri, 29 iulie, va fi celebrata Calea Crucii pe strazile centrale ale orasului Cracovia. În seara zilei de 30 iulie, Papa Francisc va celebra Veghea de rugaciune, iar în dimineata zilei de 31 iulie, Sfânta Liturghie pe Campus Misericordie în apropierea orasului Cracovia.
Mai multe informatii se pot gasi pe site-ul dedicat Întâlnirii de la Cracovia www.krakow2016.com sau pe site-ul în limba româna www.zmtromania.ro.
Taxa de participare este de 200 euro/persoana si include: 180 euro cota de participare la Cracovia, 10 euro cota de solidaritate, 10 cheltuieli pentru logistica întâlnirii. Cheltuielile de transport, cazarea si masa in Dieceza noastra vor fi suportate de Biroul Pastoral. Înscrierile se fac la Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici, pâna în data de 31 Martie 2016, achitând suma de 190 de euro/pers. Informatii suplimentare: bpploradea@yahoo.it.
În perioada 19-25 iulie 2016 la Oradea va avea loc întâlnirea pregatitoare Zilelor Mondiale ale Tineretului, ocazie cu care va alea loc înfratirea Eparhiei Greco-Catolice de Oradea cu Arhidiecezele de Matera si Acerenza din Italia. Cu aceasta ocazie vor fi prezenti în urbea noastra 200 de tineri italieni alaturi de tinerii Eparhiei. Aceste zile vor fi ocazie de cunoastere reciproca, de prietenie si de încarcatura spirituala.