„Sfântul Parinte Papa Francisc în Miercurea Cenusii pentru ritul latin al Bisericii Universale spunea: „Invit sa ne rugam pentru bolnavi si sa-i facem sa simta iubirea noastra. Aceeasi duiosie a Mariei sa fie prezenta în viata atâtor persoane care se afla alaturi de bolnavi stiind sa perceapa nevoile lor, chiar si cele mai imperceptibile, pentru ca sunt vazute cu ochi plini de iubire”.
Astfel joi, 11 februarie 2016 a fost organizata o celebrare liturgica în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, unde împreuna cu pastorul eparhiei noastre Preasfintia Sa Virgil Bercea, preotii misionari din spitalele oradene, si cei implicati direct în asistenta spirituala a bolnavilor, preoti, medici, asistenti medicali, infirmieri, psihologi si apartinatori ai bolnavilor cu nevoi speciale am invocat ajutorul Maicii Domnului pentru a obtine binecuvântarea Marelui Medic, Isus, pentru bolnavii nostri. Acelasi ajutor l-a cerut Preasfintia Sa în cuvântul de învatatura si pentru cei ce sunt implicati direct în actul terapeutic. Astfel Preasfintitul Virgil spunea: ….„pentru dumneavoastra patul bolnavului este altarul unde în cel care astepta vindecarea acolo îl descoperiti pe Isus în suferinta. Tratându-l cu iubire si empatie va sfintiti viata, dragi medici, iar asistentii medicali, infirmierii si ceilalti care contribuie la alinarea suferintei bolnavilor nostri sunt acei îngeri de pe pamânt care îi ajuta sa se vindece de bolile sufletesti si trupesti ale lor. Împreuna cu Mântuitorul sunteti copartasi la mântuirea sufletelor bolnavilor nostri….. voi sunteti apostolii de la capul bolnavilor….. minunata vocatie aveti pentru care ma rog ca Maica Sfânta sa o desavârseasca la voi dragi lucratori sanitari”.
La aceasta Sfânta Liturghie arhiereasca între credinciosi au fost si bolnavi, medici catolici si ortodocsi, si personal medical care este implicat în mod direct în actul terapeutic. La sfârsitul Sfintei Liturghii toti participantii au fost unsi cu ulei sfintit.
Grupul de initiativa al Asociatie Medicilor Catolici care s-au ocupat de organizarea acestei celebrari multumeste Bunului Dumnezeu pentru faptul ca de Ziua Internationala a Bolnavului am fost împreuna în comuniune de rugaciune pentru pacientii nostri, pentru noi si pentru toti cei ce au mai mare nevoie de binecuvântarea cerului.
Fie ca în acest An Jubiliar al Milostivirii Divine Tatal Nostru sa-i ajute pe bolnavii nostri sa descopere milostivirea sa în viata lor, iar pe noi cei ce ne ocupam de tratarea lor sa ne lumineze cu Harul sau pentru a-i ajuta sa se vindece de bolile lor trupesti si sufletesti.