„În perioada 29–30 octombrie, Eparhia Greco-Catolica de Cluj–Gherla a fost gazda „Cursului de formare pentru profesorii de religie si cateheti”. La acest curs au participat profesori si cateheti din toate eparhiile Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice. Eparhia de Oradea Mare a fost reprezentata de un numar de 10 persoane: preoti, calugari, cateheti si profesori.
Gazda evenimentului, Preasfintitul Florentin Crihalmeanu a subliniat importanta profesorului de religie si a catehetului în viata Bisericii. Catehetul trebuie sa radieze de lumina si caldura dumnezeiasca la fel ca o lumânare aprinsa care da caldura si lumina în acelasi timp, a fost paralela facuta de Preasfintia Sa Florentin. Dupa celebrarea Sfintei Liturghii profesorii si catehetii au luat parte la cursul de formare.
Cursul a avut ca tema: „Milostivirea Tatalui”, fiind împartit în sase cursuri pe parcursul celor doua zile. Noua metoda de catehizare propusa a fost aceea de a utiliza Sfânta Scriptura ca suport si baza pentru orele de cateheza. Nu este îndeajuns al face cunoscut pe Dumnezeu doar prin definitii si dogme teologice, scopul catehezei fiind interiorizarea lui Cristos.
Dat fiind faptul ca la acest curs au participat cateheti din întreaga Biserica s-a vorbit si despre programa scolara, manualele de religie si materialele didactice folosite pentru catehizare.
Duminica, 30 octombrie 2016, cursul de formare s-a încheiat cu Sfânta Liturghie. La încheierea cursului de formare fiecare din membrii participanti au primit câte o diploma care atesta participarea la acest curs.