„Congregatia Inimii Neprihanite este un Institut calugaresc fondat în 1950 la Ministerul de Interne din Bucuresti, unde initiatoarea sa, Sora Maria Ionela, era arestata pentru credinta si pentru apartenenta sa la Biserica Greco-Catolica, ce fusese scoasa în afara legii prin decretul nr 358/1 decembrie 1948.
Aprobata de episcopii greco-catolici ai perioadei de persecutie, Congregatia si-a trait carisma începând din clandestinitate.
Aceasta este centrata pe Euharistie, scopul ei fiind adorarea lui Dumnezeu în constanta unire cu Victima Suprema, Cristos, dupa exemplul Mariei, Mama, Fondatoarea si Superioara ei spirituala. În acest sens, actiunea Congregatiei izvoraste si ramâne profund înradacinata în misterul euharistic, surorile traind adoratia în „spirit si adevar” oriunde, oricând si în orice împrejurare. Adoratia nu ramâne un act izolat în fata altarului, ci strabate si însufleteste întreaga lor viata si activitate.
Congregatia Inimii Neprihanite îsi traieste carisma într-o tripla dimensiune: adoratoare, activa si misionara. De aceea, în comunitatile ei, surorile traiesc, promoveaza si organizeaza adoratia euharistica, pentru ca fiecare om sa devina un „tabernacol viu” în care Cristos adora pe Tatal si ispaseste pacatele lumii. În acelasi timp, surorile se straduiesc sa-l serveasca pe Cristos prezent în fratii lor, prin activitati desfasurate în favoarea copiilor în dificultate, a orfanilor, a persoanelor în vârsta, a saracilor, a bolnavilor, etc. Fiind si comunitate apostolica, surorile sunt integrate în structurile Bisericii si în sistemul educativ si formativ national.

Congregatia Inimii Neprihanite în Eparhia de Oradea
În Eparhia de Oradea, surorile si-au început activitatea cu binecuvântarea Preasfintiei Sale Vasile Hossu, fiind prezente în diferite activitati parohiale (pictura iconostasului la Biserica „Maica Domnului”, cateheze pentru copii si tineri la Oratoriul „Maria Imaculata”).
Cu binecuvântarea Preasfintiei Sale Virgil Bercea, surorile continua sa activeze în structurile de învatamânt ale eparhiei.