Rasuna blând spre seara
Al clopotelor cânt
Caci vine, vine iarasi
Cristos pe-acest pamânt.

Colinde…colinde…e vremea colindelor… E un timp sfânt, un timp în care magia sarbatorilor se îmbina în mod suav cu bucuria. Un timp în care ne primenim casele, dar mai ales sufletele ca sa îl putem aseza în ele pe Mântuitorul. L-au vestit atunci pastorii, îl vestesc azi colindatorii prin minunatele colinde ce ne amintesc de bucuria acelora care au primit Vestea si au crezut în ea.
La Manastirea Franciscana “Maica Domnului” din Oradea colindatorii au poposit deja. Vineri, 18 decembrie 2015, de la orele 18, a avut loc un Concert extraordinar de colinde, la care a fost prezent si PS. Virgil Bercea.
În dulcele sursur de lerui-ler, Corala “Francisc Hubic” a Manastirii Maica Domnului- dirijor prof. Irinel Maria Bajenaru – a deschis concertul. Tot ei ne-au vestit apoi în dangat blând de clopot ce “rasuna spre seara” ca Isus, tânarul Crai, vine “iarasi pe pamânt”, pentru ca în final acesti minunati colindatori sa ne transpuna prin vocile lor calde într-o feerica “Noapte de vis”. Am auzit în culise ca s-au pregatit intens si cu seriozitate pentru acest moment. Emotie, bucurie, sensibilitate, gingasie – toate aceste sentimente au venit dinspre generosii nostri coristi spre noi cei prezenti si în acest fel munca lor a fost rasplatita cu numeroase aplauze.
În continuare ne-au cântat si încântat cu frumoase colinde aduse de pe ulitele satului românesc cunoscutii artisti Andrada Brisc si Florin Constantin Pascu. Voci minunate, traditie, daruire – în aceste cuvinte am putea defini momentul lor artistic.
Ansamblul Crestin de Brass avându-i dirijori pe Titus Tonea, Ciprian Barna si Marius Grecu au vestit Nasterea Mântuitorului într-un mod inedit, prin intermediul instrumentelor. Cu un repertoriu international de exceptie, membrii ansamblului ne-au demonstrat ca nu doar cuvintele pot “vorbi”, ca Pruncul Sfânt poate fi “asezat” în suflete simplu, doar prin intermediul muzicii.
Acest eveniment extraordinar care a adus atât de multa lumina si bucurie în întreaga noastra fiinta se va completa prin bucuria din casele unor familii nevoiase care vor fi beneficiarele donatiilor facute cu generozitate de catre cei prezenti.
Fie ca Isus, nascut într-o iesle si înfasat în scutece sarace, sa se nasca în acest an în “ieslea sufletelor noastre”!