„A III-a editie a Campionatului Eparhial de fotbal organizat de catre Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea a debutat joi, 4 iunie a.c., începând cu orele 11, la terenul sintetic 5×5 de lânga Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea. Echipele care au raspuns pozitiv invitatiei noastre au fost: echipele din Protopopiatele Simleu, Tasnad, Carei, si cele de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea, Colegiul „Sf. Familie”, echipa preotilor si bineînteles echipa seminarului. Trebuie precizat ca s-a început prin constientizarea faptului ca „victoria înseamna disciplina, instructie, îndrazneala si curaj”!
Meciul de debut a fost între echipele Seminarului Teologic si Colegiului „Sf. Familie”. Desi din prima zi nu se putea pronunta o câstigatoare, echipele protopopiatelor de Simleu si Tasnad îsi depuneau serios candidatura pentru victoria finala.
Ziua de vineri a debutat chiar cu derby-ul dintre primele doua clasate, Simleu si Tasnad, meciul terminându-se indecis, cu un rezultat de egalitate (3-3). Odata cu trecerea fiecarui meci în parte si victoriile pe banda rulanta a celor doua contracandidate, se simtea presiunea unei situatii inedite: alegerea câstigatoarei în functie de golaveraj.
Înainte de ultimul meci, cel dintre echipa preotilor si cea a Simleului, câstigatoare la momentul respectiv era echipa Tasnadului cu un golaveraj mai bun decât al contracandidatei din Simleu; însa, echipa Simleului a dat dovada de un spirit de echipa extraordinar si a reusit sa înscrie atât cât îi era necesar pentru a-si asigura victoria finala.
Trebuie felicitat în mod special tânarul Sebastian Rus din protopopiatul de Carei, pentru obtinerea trofeului de cel mai bun marcator dar si de cel mai bun jucator al turneului, si de asemenea trebuie felicitat domnul Sorin Suciu pentru evolutia care i-a adus titlul de cel mai bun portar. De asemenea le multumim arbitrilor si anume: pr. Alexandru Dragos, Andrei Szilagyi, Raul Sturz si Bogdan Baciu.
Multumim echipelor participante si preotilor însotitori si îi felicitam pe fiecare jucator în parte pentru performantele obtinute! De asemenea multumim formatorilor din Seminar care a facut posibila desfasurarea în conditii optime acestui campionat.
Nu în ultimul rând, multumim lui Dumnezeu ca ne-a binecuvântat sa ajungem sa traim aceste momente de fraternitate, în care ne-a dovedit din nou ca „unde sunt doi sau trei adunati în Numele Meu, sunt si Eu acolo în mijlocul lor”. Mt. 18,20

Clasamentul final:
1.Protopopiatul Simleu Silvaniei
2.Protopopiatul Tasnad
3.Protopopiatul Carei
4.Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”
5.Seminarul Teologic
6.Echipa Preotilor
7.Colegiul „Sf. Familie”