„În ziua în care am început exercitiile spirituale anuale premergatoare Sarbatorii Pastilor, desfasurate la Centrul Manresa din Cluj Napoca în perioada 1-4 aprilie, colectivul Seminarului nostru a facut o vizita Seminarului Sf. Ioan Evanghelistul din Cluj Napoca.
Acolo am fost întâmpinati cu multa caldura de catre pr. rector Calin Bot, împreuna cu formatorii si surorile care lucreaza în Seminar dar nu în ultimul rând de catre fratii seminaristi, cu care am petrecut împreuna o dupa-amiaza. A fost o întâlnire bine venita, deoarece am putut ca înnodam relatii de prietenie cu colegii nostri din Eparhia de Cluj-Gherla. Spunea odata un preot: „Când Dumnezeu vrea sa-ti faca un cadou, îti da un prieten”. Dupa prânzul luat împreuna, timp în care am avut posibilitatea sa ne cunoastem mai bine, sa împartasim fiecare diferite gânduri si experiente pe care le-am trait în seminar, a avut loc o vizita a bibliotecii seminarului. Am fost surprinsi de numarul mare de carti pe care le detine aceasta biblioteca si de atmosfera propice studiului, pe care o ofera. Daca în timpul mesei am discutat despre diverse lucruri, în biblioteca au început discutii teologice interesante.
Am încheiat întâlnirea noastra la Seminarul Greco-Catolic din Cluj Napoca, cu o rugaciune, iar dupa aceasta am continuat momentul nostru de comuniune cu o vizitare a orasului. Am fost surprins sa vad, felul în care s-au legat prieteniile între seminaristii de la Oradea si cei din Cluj si sa vad cum diversi seminaristi din cele doua Eparhii, organizati în grupuri de câte trei – patru, au pornit agale pe strazile orasului.
Apropiindu-se seara, am urmat cuvintele rugaciunii si, lepadând toata grija cea lumeasca, ne-am reunit în Catedrala Greco-Catolica „Schimbarea la Fata” împreuna cu PS Florentin pentru a celebra Liturghia Darurilor Înainte Sfintite. Imediat dupa sfârsitul liturghiei a urmat o meditatie sub genericul Viata consacrata vazuta ca Dar pentru oameni.
Dupa ce ne-am luat ramas bun de la fratii nostri am pornit spre Centrul Manresa unde a avut loc o prima cateheza care avea menirea de a ne introduce în atmosfera exercitiilor spirituale.
Întâlnirea cu seminaristii din Cluj a fost una deosebit de rodnica si speram sa ne întâlnim si cu alte ocazii, pentru a crea o relatie de prietenie cât mai strânsa, între cele doua seminarii.