„În organizarea Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, cu ocazia celei de a XXII-a ZI Mondiala a Bolnavului, în Libraria Gutenberg din Oradea, str. Ep. Mihai Pavel nr.4, în ziua de joi, 13 Februarie, a.c., ora 17.00, are loc lansarea cartii: „Inima, transplant, donare – abordare jurnalistica”, Editura Emma, 2013 si vernisarea unei expozitii de fotografii din operatii pe cord (Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara) si transplant hepatic (Institutul Clinic Fundeni). Volumul cuprinde articole din ultimii cinci ani, ale Ramonei Balutescu, jurnalist timisorean care publica în Oradea Press si în Timisoara Express.
Cartea va fi prezentata de PSS Virgil Bercea, episcop greco-catolic, Ioan Moldovan, director al revistei „Familia”, Carmen Pantis, coordonator de transplant, Gavril Buboi, protopop greco-catolic si Ramona Balutescu, autor.
Prin acest eveniment se doreste a se reafirma rolul religiei în a sfatui familiile unei persoane aflate în moarte cerebrala, rolul informarii si din surse jurnalistice în legatura cu donarea de sânge si de organe.
Chiar acum, doctorul stomatolog Nora Chifor, în campania pentru salvarea vietii careia autoarea s-a implicat, penultimul articol din volum fiindu-i dedicat, are nevoie de un donator de celule stem, compatibil. Se poate pleca de la acest eveniment cu o carte dar si cu mai multe informatii, care sa ne ajute sa luam o decizie legata de donarea de organe dar si ca putem noi însine, oricând, deveni donatori de sânge si membri ai Registrului Donatorilor de Celule Stem.
Sursa: http://www.caritaseparhial.ro/