„Sâmbata, 25 aprilie 2015, la Oradea s-au întâlnit responsabilii Biroului Pastoral, împreuna cu preotii responsabili cu pastoratia tinerilor din protopopiatele Eparhiei de Oradea. La aceasta întâlnire a fost prezent si PS Virgil Bercea, episcop de Oradea.
Pe agenda întâlnirii s-au aflat subiecte precum : evaluarea exercitiilor spirituale cu tinerii, pregatirea planurilor pastorale si prezentarea Întâlnirii Nationale a Tineretului Catolic 2015.
Întâlnirea s-a deschis cu cântarea "Cristos a înviat!", urmata fiind de o prezentare a punctelor slabe si a punctelor tari a exercitiilor spirituale. În urma prezentarii situatiilor a acestor exercitii, care au avut sau nu loc în fiecare protopopiat, s-au putut constata beneficiile acestora dar si anumite îmbunatatiri care s-ar putea realiza.
Apoi a urmat o discutie cu privire la pregatirea planurilor pastorale. Responsabilii din fiecare protopopiat au fost îndemnati sa realizeze o schita cu viziunile, misiunile, valorile si obiectivele pe care doresc sa le realizeze în urmatorul an.
De asemenea, s-au prezentat unele aspecte generale, organizatorice si logistice cu privire la Întâlnirea Nationala a Tineretului Catolic care se va desfasura în perioada 22-26 iulie 2015 la Cluj- Napoca.
Responsabilii Biroului Pastoral si responsabilii cu pastoratia tinerilor din protopopiate si-au exprimat dorinta de a se întâlni mai des pentru a avea o colaborare mai strânsa.