La finalul anului trecut, asociația noastră a început, alături de celelalte organizații Caritas din România, un proces care se va întinde pe câteva luni și care presupune implementarea standardelor de management Caritas Internationalis, scopul fiind creșterea capacităților organizaților membre și a Confederației Caritas România.

„Organizațiile membre trebuie să îndeplinească standarde minime de guvernare, infrastructură organizațională, viabilitate și răspundere financiară și conformitate cu codurile etice de conduită, cum a decis Consiliul reprezentativ. Rămân autonome în statutul lor juridic, financiar și contractual.” (Regula internă 1.3).

Structura Standardelor de Management Caritas Internationalis: Standard 1: Legislația și Codul Etic; Standard 2: Guvernare și organizare; Standard 3: Management financiar și contabilitate; Standard 4: Implicarea părților interesate și Standard 5: Salvgardare.

Reamintim că Asociația Caritas Eparhial Oradea face parte, alături de celelalte organizații Caritas din România din Confederația Caritas România. Confederația Caritas România face parte din Caritas Europa și, prin Caritas Europa, este membră a familiei Caritas Internationalis și, prin urmare, trebuie să implementeze standarde de management ale Caritas Internationalis.

Adela Popa-Ghițulescu

Director executiv