„Sfântul Parinte l-a numit prefect al Congregatiei pentru Educatia Catolica pe cardinalul Giuseppe Versaldi, pâna acum presedintele Prefecturii Afacerilor Economice ale Sfântului Scaun. Italian, 71 de ani, cardinalul Versaldi îi urmeaza în oficiu cardinalului polonez Zenon Grocholewski, care potrivit normelor în vigoare, si-a prezentat demisia pentru limita de vârsta la împlinirea celor 75 de ani, pe 11 octombrie 2014. Prelatul polonez, nascut în arhidieceza de Poznan, a fost creat cardinal de Sfântul Ioan Paul al II-lea la consistoriul din 2001 si a îndeplinit oficiul de prefect al Congregatiei din 15 noiembrie 1999.
Prieten al mediilor universitare din România si personalitate culturala de înalta tinuta crestina si academica, cardinalul Grocholewski a primit titlul de ”doctor honoris causa” din partea universitatii ”Al. I. Cuza” din Iasi (5 noiembrie 2010), a universitatii ”Babes-Bolyai” din Cluj (20 februarie 2009) si a Universitatii din Bucuresti (13 iunie 2006).
Noul prefect al Congregatiei pentru Educatia Catolica, cardinalul Giuseppe Versaldi, s-a nascut în arhidieceza de Vercelli la 30 iulie 1943 si a fost creat cardinal de Benedict al XVI-lea la consistoriul din 18 februarie 2012. Fost arhiepiscop de Alexandria, în Italia, mons. Versaldi era presedinte al Prefecturii Afacerilor Economice ale Sfântului Scaun din 21 septembrie 2011.
Tot marti Sfântul Parinte l-a numit membru în Administratia Patrimoniului Scaunului Apostolic pe cardinalul Rainer Maria Woelki, arhiepiscop de Köln, în R. F. Germania.
Sursa:http://ro.radiovaticana.va