„O intensa adunare plenara de primavara va începe pentru cei 28 de episcopi ai Comisiei Episcopilor din comunitatea europeana (Comece), miercuri 18 martie la Bruxelles, atunci când îl vor întâlnii în palatul Berlaymont pe presedintele Comisiei Uniunii Europene, Jean-Claude Juncker.

Analizarea si confruntarea prioritatilor programului de lucru a lui Junker vor fi discutate si în ziua succesiva, alaturi de doi functionari europeni, Rudolf Mögele director general pentru agricultura si dezvoltare rurala si Marcel Haag, seful unitatii secretariatului general al Comisiei.
În program va fi prevazuta si o întâlnire cu Herman Van Rompuy, presedintele emerit al Consiliului european. În ultima zi a lucrarilor, 20 martie, se vor face alegerile presedentiei Comece pentru urmatorii 3 ani.
Din martie 2012 episcopii din tarile membre ale Uniunii Europene sunt ghidate de Excelenta Sa Cardinalul Marx, care între timp a devenit presedintele episcopilor germani si membru al comisiei Papei Francisc. Înaintea episcopului olandez Adrianus van Luyn, a condus presedentia pentru 6 ani (2006-2012), precedat de germanul Josef Homeyer (1993 -2006) cu 4 mandate succesive.
Cardinalul Marx este însotit de episcopii vicepresedinti, care actualmente sunt: Gianni Ambrosio (Piacenza, Italia), Virgil Bercea (Oradea, România), Jean Kockerols (auxiliar de Malines-Bruxelles, Belgia).
Sursa:http://www.agensir.it