„Sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi Vasile, Grigorie si Ioan a fost prilej de mare bucurie în Seminarul Teologic oradean. Bucuria celebrarii hramului a început în seara zilei de joi, 29 ianuarie, cu Slujba Vecerniei celebrata în mod solemn de Pr. Anton Vasile Cioba, rectorul Seminarului. Capela Seminarului a fost neîncapatoare, deoarece cu aceasta ocazie s-au putut venera relicvele Sfintilor Trei Ierarhi. Prezent la celebrare Preasfintia Sa Virgil, episcop greco-catolic de Oradea, a subliniat în cuvântul de deschidere imitarea în credinta a sfintilor sarbatoriti. Tot cu acest prilej s-a sfintit iconostasul din capela Tabor a Seminarului.
Bucuria sarbatorii a continuat cu celebrarea Sfintei Liturghii Arhieresti în ziua de vineri, 30 ianuarie, având ca loc Biserica Seminarului. Preasfintia Sa Virgil a reliefat în cadrul predicii importanta stradaniei de a fi lumina, îndemnând seminaristii sa fie lumina lumii, sa-si asume acest îndemn al lui Isus si sa-l actualizeze în societatea zilelor noastre! Preasfintitul a evidentiat patru piloni în formarea preotului de azi: pilonul spiritual, intelectual, apostolic si comunitar. Acesti piloni, dobânditi în perioada de formare din seminar, devin apoi fundament pentru viata de slujire preoteasca!
Parintele rector Anton Vasile Cioba a multumit tuturor celor care sustin Seminarul Oradean si au fost alaturi de comunitate în aceste momente de sarbatoare, asigurându-i de rugaciunile neîncetate la Maica Preacurata. A urmat apoi agapa frateasca unde au participat toti cei prezenti la sarbatoare! Multumim Sfintilor Trei Ierarhi, încredintându-ne totdeauna ocrotirii lor!