„În Duminica a 32-a dupa Rusalii, la Beius a fost un moment de sarbatoare, având loc instalarea noului paroh si totodata a protopopului Beiusului în persoana Parintelui Zorel Zima.
Decretele de numire au fost citite de catre parintele vicar pentru preoti, Antoniu Chifor. La Sfânta Liturghie concelebrând: pr. Chifor (protosul), viceparohul Slobotnic Iosif si parintele Zima Gheorghe Zorel. La eveniment au luat parte câtiva enoriasi atât din Protopiat, cât si din fosta Parohie Valea lui Mihai.
În cuvântul de învatatura parintele protopop a subliniat faptul ca este prezent în mijlocul credinciosilor pentru a-L împartasi tuturor pe Hristos, subliniind totodata si importanta orasului Beius: „Aveti în urma un trecut istoric bogat. Cine nu cunoaste Beiusul ca cetate româneasca, ca perla a culturii? Cât a daruit acest oras Bisericii noastre, tarii noastre. Învatati ai scolii românesti, înfiintate de aproape doua veacuri de marele episcop Samuil Vulcan au pus umarul si inima pentru emanciparea poporului, obtinerea unitatii si indepenentei sale si pastrarea identitatii ei. Aici Biserica Greco-Catolica a scris istorie. Având un trecut, avem însa si o datorie, aceea de a ne pastra identitatea si de a scrie si noi istorie. Cum putem sa facem aceasta? Descoperindu-ne ca fii ai lui Dumnezeu, uniti fiind aici în rugaciune, hranindu-ne cu Euharistie, privindu-ne cu iubire si facând totul, fie ca cetatean fie ca si crestin greco-catolic cu multa responsabilitate, respect si daruire”.
Mai târziu parintele protopop a participat la Sfânta Liturghia celebrata de parintele Iosif pentru copiii din oratoriul „Episcop Ioan Suciu” si a fost primit de catre copiii, animati de surorile Antonella si Maria, cu un frumos desen care îi întruchipa ca pe niste mielusei în jurul unui pastor oferindu-i si un buchet de flori, parintele exprimându-si bucuria ca poate fi alaturi de ei.

**********************************************************************************

Biografie Parintele Zorel Zima
Pr. Zorel s-a nascut la data de 7 august 1979 în Satu-Mare. Urmeaza Scoala Generala la Odoreu (SM), iar apoi studiile liceale la Liceul Teologic Greco-Catolic Oradea. În perioada 1997-2004 urmeaza cursurile universitare si masteratul la Departamentul Oradea al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, unde obtine titlurile de „Licentiat” în Teologie si cel de „Masterat” în Istoria Bisericii.
În perioada 2008-2011 urmeaza cursurile scolii doctorale la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Teologie Romano-Catolica si Asistenta Sociala obtinând titlul de „Doctor” în Teologie în urma sustinerii lucrarii cu tema: „Studiu comparativ între Catehismul lui Iosif de Camillis si Catehismul Bisericii Catolice”.
Pr. Zorel este casatorit si are doi copii.
A fost hirotonit preot în data de 25 august 2002. A fost apoi vicerector al Seminarului “Sfintii Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea, administrator parohial al Parohiei Ciocaia, iar din 29 iunie 2003 – paroh la Valea lui Mihai. Din anul 2006 este responsabil al Biroului Pastoral Eparhial pe Protopopiatul Ierului iar din 20 noiembrie 2011 preia si administrarea Parohiei Voivozi.
Sub pastorirea sa are loc reînfiintarea Reuniunii Mariane în parohiile Valea lui Mihai si Voivozi, iar în 2008 fondeaza Asociatia „Ave Miriam” de pe lânga Parohia Valea lui Mihai si a oratoriului „Colt de Rai”.
În acelasi timp s-a ocupat si de construirea noii biserici parohiale care a fost sfintita în data de 22 mai 2011, când a primit si distinctia de „stavrofor” cu drept de a purta crucea pectorala.
Din 1 septembrie 2014 pâna recent fost Protopop de Marghita, sarcina împlinita din Parohia Valea lui Mihai.

Dorim noului Parinte Protopop multe haruri si binecuvântari ceresti în misiunea sa de a conduce spre Domnul tot mai multe suflete.