„În data de 30 August 2014, la Catedrala Greco-Catolica Sfântul Vasile cel Mare din Bucuresti, a avut loc ceremonia de instalare a Preasfintitului Mihai Fratila ca Episcop al noii Episcopii Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucuresti.
Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie a fost prezidata de Preafericitul Parinte Cardinalul Lucian Muresan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite Greco-Catolice, în prezenta Eminentei Sale Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregatiilor Bisericilor Orientale de la Roma.
Conform Codului Canoanelor Bisericilor Orientale si Dreptului Particular al Bisericii Române Unite, în timpul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite i-a înmânat noului Episcop Eparh toiagul, mantia si mandatul, prin citirea publica a scrisorii de prevedere canonica sub sigiliul Arhiepiscopiei Majore de la Blaj.
La ceremonie au participat, invitati din tara si strainatate, alaturi de credinciosi greco-catolici, atât din Bucuresti, cât si pelerini din alte judete ale tarii.
Sursa:http://episcopiabucuresti.ro