„Papa Francisc va spala picioarele detinutilor din închisoarea Paliano, de la sud de Roma, în timpul Liturghiei Cinei Domnului din Joia Sfânta. Vaticanul a anuntat astazi ca Pontiful va merge la acest penitenciar în dupa-masa zilei de 13 aprilie, pentru o vizita privata si pentru celebrarea Liturghiei ce aminteste de Cina cea de Taina pe care Domnul nostru Isus Cristos a avut-o cu discipolii Sai în ziua dinaintea rastignirii Sale.
Sfântul Parinte a început traditia deplasarilor din Vatican pentru Liturghia Cinei Domnului în martie 2013, la putine zile dupa inaugurarea pontificatului sau. Cu acea ocazie a mers la centrul de detentie pentru tineri, Casal del Marmo, tot din Roma, unde pentru prima oara a inclus si femei si musulmani între cei a caror picioare le-a spalat. În anul urmator a celebrat Liturghia Cinei Domnului la centrul Don Gnocchi pentru peroane cu dizabilitati, incluzând din nou femei între cei carora le-au fost spalate picioarele în amintirea gestului lui Isus de smerenie si de slujire.
În 2015, Papa Francisc a mers la închisoarea Rebibbia pentru aceasta celebrare, în timp ce anul trecut a spalat picioarele refugiatilor, inclusiv musulmani, hindusi si ortodocsi copti, barbati si femei, la un centru pentru cei ce au cerut azil, la Castelnuovo di Porto, în nordul Romei.
Sursa:http://www.catholica.ro