Blaj, 27 Noiembrie 2014

Excelentei Sale,

Domnului Klaus Iohannis,

Presedinte ales al României

Excelenta Voastra,

As dori ca în numele Bisericii Greco-Catolice sa Va felicit pentru alegerea în functia de Presedinte al României si sa Va urez, totodata, sa puteti conduce tara spre binele si bunastarea tuturor cetatenilor sai.

Biserica Greco-Catolica, în spiritul cultivat de antecesori prin Scolile de la Blaj, a pregatit si pregateste vesnicia prin sustinerea valorilor în inimile credinciosilor, marturisind chiar cu sângele ca frumusetea sau nobletea inimii provin din constiinta oamenilor de caracter. Când cinstea, dreptatea si omenia sunt o realitate în viata alesilor tarii trebuie sa fim recunoscatori lui Dumnezeu.

Înaintasii nostri au asteptat, dupa 1918, o Românie unita, în care toti românii, indiferent de etnie sau confesiune religioasa, sa se bucure de drepturi egale. Alegerea Excelentei Voastre este un semn al idealului de acum o suta de ani care nu uita ca bunastarea porneste de la omenie, de la respectul si îngaduinta pentru celalalt, indiferent de confesiune sau etnie.

Biserica Româna Greco-Catolica continua sa creada cu fermitate si speranta ca opus justitiae pax, iar prestanta institutiilor României, stat european democratic, porneste din alteritatea bunului simt si omenia vietii. Fie ca prezenta Dumneavoastra la cârma tarii sa aduca în agora româneasca exemplul de cinste, toleranta si buna convietuire al Transilvaniei clasice. Sa puteti conduce aceasta tara pe un drum al bunei întelegeri si al ”lucrului bine facut”: pentru binele tuturor în pace, unitate, libertate si prosperitate.

Harurile Mântuitorului sa Va însoteasca la bine si la greu!

Primiti, Va rog, Excelenta, asigurarea sentimentelor mele cele mai distinse.
Sursa:http://www.e-communio.ro

Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite