În seara zilei de vineri, 15 aprilie a.c., copiii din Zalău şi împrejurimi, care se pregătesc pentru Prima Împărtăşanie, au parcurs Calea Crucii la Biserica „Sfânta Familie”, fiind pregătiţi de sora Cornelia Mureşan şi însoţiţi de preoţii parohiei. S-a simţit o bucurie aparte, a comuniunii între credincioşii de diferite vârste.

Sâmbătă, 16 aprilie, a fost pentru tinerii şi copiii din Protopopiatul Zalău o zi de reculegere spirituală şi recreere. Activităţile s-au desfăşurat la Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Zalău şi au fost coordonate de Părintele protopop Valer Părău, Părintele paroh Daniel Bertean, Sora Cornelia Mureşan, preoţii Marius Matei, Orest Nichita şi autorul acestui articol. Alături de tinerii şi copiii zălăuani au fost prezenţi şi copii din Bocşa.

S-au făcut cateheze, jocuri, s-a recitat Sfântul Rozar iar la final cei prezenţi au participat la Sfânta Liturghie.

Am putea spune că evenimentul a constituit un suflu nou şi revigorant pentru grupurile noastre după ultimii ani marcaţi de restricţii. Aducem mulțumiri Biroului Pastoral pentru sprijinul acordat în buna desfășurare a acțiunii.

 

                                                                                                    Pr. Ciprian Robotin