"Acum duceti la bun sfârsit realizarea ei asa încât, dupa cum ati avut bunavointa sa o planuiti, tot asa sa o si înfaptuiti, din ceea ce aveti, pentru ca, daca este bunavointa, darul este bine primit, dupa cât are cineva, nu dupa cât nu are." (2 Cor 8,11-12)

Preacucernici Parinti,
Iubiti credinciosi,

Într-o scrisoare adresata episcopilor din lumea întreaga la mijlocul lunii februarie a anului curent, Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, Eminenta Sa Cardinalul Leonardo Sandri face apel la generozitatea catolicilor în vederea traditionalei colecte pentru Tara Sfânta (Pro Sancta Terra).
Sfântul Scaun a publicat cu aceasta ocazie si raportul colectei pe anul 2017. Mare parte din colecta Pro Sancta Terra a fost încredintata Custodiei Tarii Sfinte, "protectoarea Locurilor sfinte" pentru restaurarea bisericilor si a locurilor crestine, dar si pentru ajutorarea comunitatilor crestine locale, prin refacerea scolilor, a spitalelor si a altor institutii de binefacere. De asemenea, colecta a permis sustinerea Facultatilor de Teologie din Ierusalim, precum si oferirea de burse de studii pentru studenti ai diferitelor Universitati din Tara Sfânta.
Mica prezenta crestina din Orientul Mijlociu are nevoie sa simta sustinerea si proximitatea întregii Biserici.
În acest sens, Episcopia Greco-Catolica de Oradea, împreuna cu întreaga Biserica Catolica din România doreste sa vina în ajutorul celor din Tara Sfânta.
Credinciosii care doresc sa faca un gest de solidaritatea si de apropiere fata de mica comunitate crestina din Tara Sfânta, o pot face în Duminica Floriilor din data de 1 aprilie 2018.
Suma adunata în urma colectei, va fi predata, de fiecare parohie, Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, pâna la 18 aprilie 2018.
Rugam pe toti credinciosii sa se alature acestei actiuni în spiritul solidaritatii crestine propovaduite de Evanghelie.
Domnul sa va rasplateasca pentru binele facut, iar Maica Sfânta sa va ocroteasca.

Episcop