„Manastirea Franciscana Greco-Catolica „Maica Domnului” din Oradea se va afla, sâmbata, 4 octombrie 2014 în fata unui eveniment important: 20 de ani de activitate misionara în cadrul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea.
Acum 20 de ani s-a sfintit biserica manastirii din cartierul Rogerius de catre Episcopul de pie memorie, Vasile Hossu (1919-1997) cel care, constient de zelul apostolic al calugarilor franciscani, i-a readus în eparhie pe calugarii francisacani conventuali dupa o absenta de 45 de ani. Revenirea acestor misionari a fost de un real folos în pastoratia credinciosilor nu doar în Oradea ci si parohiile Dragesti, Holod si Carei.
Evenimentul va debuta sâmbata, 4 octombrie 2014, ora 10.00 de ziua patronului spiritual al ordinului franciscan, cu o slujba arhiereasca celebrata de P.S.S. dr. Virgil Bercea. Dupa încheierea Sfintei Liturghi d-na Otilia Groza, tertiara franciscana, va prezenta „Momente din cei 20 de ani de activitate misionara”, evenimentul continuând cu conferinta d-lui dr. Silviu Sana, de la Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai” Bihor intitulata „Parintii franciscani din Eparhia de Oradea în perioada prigoanei comuniste”.
Parohul Mihai Vatamanelu îi asteapta pe toti crestinii de buna credinta la acest moment deosebit de important din viata comunitatii locale oradene.