„Sâmbata trecuta în Vadu Crisului a avut loc o întâlnire a tinerilor din Protopopiatul de Oradea la care au luat parte mai bine de patruzeci de participanti.
Întâlnirea a început cu celebrarea Sfintei Liturghii la Parohia Vadu Crisului, care a fost animata de grupul de tineri ai Oratoriului „Maria Imaculata”, însotiti de parintele Traian Dobrata.
Parintele paroh, Vasile Tântas, a vorbit în cuvântul sau de învatatura despre importanta întâlnirii cu Isus în Euharistie. Parintele protopop, Gavril Buboi, a întârit mesajul si a vorbit despre problema poruncilor în Milostivirea Divina.
Restul evenimentelor au avut loc pe terenul de sport din localitatea Vadu Crisului, unde participantii au servit prânzul si au avut ocazia sa schimbe impresii cu restul participantilor si cu gazdele care au pregatit masa, prin bunavointa parintelui paroh si a familiei sale.
A urmat cateheza, tinuta de parintele Eduard Fischer, care a vorbit despre importanta Milostivirii Divine în diferite situatii prin care trec tinerii, dar si despre împartasirea ei cu ceilalti. Parintele a facut o comparatie foarte buna între hrana trupeasca si cea spirituala, care este Sfânta Euharistie, mai precis, Cristos. El este apogeul Milostivirii lui Dumnezeu, a spus parintele.
Dupa cateheza, tinerii au discutat în grupuri restrânse, moderate de preoti, despre milostivire si posibilitatile prin care cineva poate fi milostiv în viata de zi cu zi. Concluziile tinerilor au fost diverse: de la ajutorarea persoanelor nevoiase de pe strada, pâna la ajutorarea unor persoane accidentate sau a cunoscutilor care sufera de diferite boli. Milostivirea pe care o primim noi de la Dumnezeu o putem arata si altora sub diferite forme, luând parte la rândul nostru la transmiterea ei.
Întâlnirea s-a încheiat cu o drumetie de mai bine de o ora la pestera Vadu Crisului sau cu jocuri si cântece pe terenul de sport.
În viitor, speram ca aceste exercitii spirituale sa ia amploare si sa participe cât mai multi tineri din diferite parohii.