„Un nou instrument pentru studiul Sfintelor Scripturi a fost lansat luni, 16 martie, la orele 17:00 în Aula Magna a Semiarului Greco-Catolic din Oradea. Parintele Drd. Nicolae Bodea, profesor la Facultatea de Teologie Greco-Catolica a Departamentului din Oradea al Universitatii Babes-Bolyai si Pr. Drd. Cristian Balanean sunt autorii cartii: Cronologia principalelor evenimente si scrieri biblice – compendiu doctrinar si istoric, aparuta la editura Galaxia Gutenberg.
În prezentarea cartii, dl. Lect. Univ Dr. Ionut Popescu, directorul Facultatii de Teologie Greco-Catolica a Departamentului din Oradea al Universitatii Babes-Bolyai, a subliniat importanta acestei carti care raspunde cerintelor actuale în ceea ce priveste studiul Bibliei. Cartea reprezinta o cercetare a evenimentelor biblice si a modului în care acestea au fost transmise.
Parintele Cristian Balanean, fiind coautor al lucrarii, a subliniat actualitatea textului scripturistic si a amintit despre descoperirile de la Marea Moarta din secolul trecut.
Celalalt autor, Pr. Nicolae Bodea, a subliniat utilitatea acestei lucrari pentru studiul textelor scripturistice; importanta aspectului istoric si faptul ca textul sacru trebuie cercetat purtând credinta în totalitatea fiintei.
Multumind autorilor pentru acest instrument, îl imploram pe Bunul Dumnezeu sa reverse asupra celor ce îl vor utiliza binecuvântarea sa.