„În perioada 6-8 decembrie 2013 Asociatia Tineretului Român Unit ASTRU Oradea a organizat Exercitiile Spirituale în vederea pregatirii pentru Sarbatoarea Craciunului, la Stâna de Vale.
Programul de vineri seara a constat în colinde, activitati de cunoastere pentru ca noii membri simpatizanti sa cunoasca colectivul asociatiei si un film educativ.
Ziua de sâmbata a debutat cu Sf. Liturghie celebrata de Pr. Vasile Tântas, paroh de Vadu Crisului si de Pr. Anton Cioba, asistentul spiritual al ASTRU Oradea. Au urmat meditatiile impresionante tinute de Pr. Vasile care au avut ca si tema darul. Dupa prânz a avut loc Adunarea Generala Extraordinara în cadrul careia s-a disctutat despre ce este un astrist si care este rolul lui, având ca ghid textele din cartea Înfrunta viata si s-au depus cererile noilor membrii ASTRU. De asemenea, s-a prezentat programul asociatiei din perioada urmatoare. Seara s-a încheiat cu un film emotionant.
La Sf. Liturghie de Duminica, în care toti membrii Actuinii Catolice la nivel mondial si-au depus adeziunile pentru anul asociativ 2013-2014, membrii ASTRU Oradea si-au prezentat disponibilitatea pentru a darui, în cadrul asociatiei, slujindu-L pe Dumnezeu si Biserica, depunându-si adeziunile.
Dupa un weekend plin de har si voie buna întru-un colectiv aparte ne-am întors seara cu totii acasa, având în suflet o dorinta vie de a trai ca niste “apostoli în lume trimisi”.